Jó tudni

Miért van szükségem Restube-ra?

A Restube a biztonsági eszközöd a vízben. Különösen jó hasznát veszed, amikor a Balatonban lubickolsz, gumimatraccal mész a vízbe, úszol, vízibiciklizel, a vízben labdázol vagy állva evezel (SUP) – tehát nem viselsz mentőmellényt. Arra találták ki a Restube-ot, hogy ilyen helyzetekben biztonságban érezd magad. Részt veszel a következő Balaton-átúszáson 2018-ban? Vidd magaddal! Ha úszás közben szükséged van rá, csak megrántod és meg tudsz kapaszkodni a felfújt bójában!  Triatlon versenyző vagy és magányosan edzel a vízben? Előfordult veled is, hogy görcsbe rándult a lábad? Ilyenkor hasznos társad a Restube!

 

Milyen vízi sporthoz alkalmas még a Restube?

Szörfhöz, windszörfhöz továbbá kite-hoz is alkalmas. Ez utóbbi két esetben használd a Restube Sports változatot, mert ezt a trapézövre is szerelheted. Figyelj arra, hogy a Restube nem helyettesíti a mentőmellényt, hanem kiegészíti azt!

 

Hogyan működik a Restube?

Ha szükséged van a Restube-ra, erősen rántsd meg a kioldót, így a bója néhány másodperc alatt felfújódik és meg tudsz benne kapaszkodni.

 

Használhatom többször is a Restube-ot?

Igen. Ha a Restube-ot felfújt állapotban használtad, akkor utána tegyél bele egy új, eredeti Restube széndioxod-patront, majd hajtogasd össze. Végül tedd vissza a táskájába, így ismét bevetésre kész.

 

Láttam képeket, ahol a Restube táska függőlegesen van derékra csatolva, a csomagban, amit kaptam, azonban vízszintesen van.

Erre a célra csak a Restube Classic és Sports változata alkalmas. Egyszerű a dolgod, ha függőlegesen szeretnéd használni. Fűzd ki, majd fűzd be keresztben az övet és máris függőlegesen tudod a derekadra csatolni. Úszásnál még kisebb az ellenállása és a trapézövre is így tudod felszerelni.

 

Ha rajtam volt a Restube a vízben, de nem használtam felfújva, hogyan kell megszárítanom?

Ha tengerben (sós vízben) használtad a Restube-ot, akkor feltétlenül vedd ki, öblítsd le csapvízzel és hagyd megszáradni. Ha a Balatonban vagy más tóban (édesvízben), használtad, akkor hagyhatod, hogy egyszerűen a táskájában száradjon meg.

 

Használtam felfújva a Restube-ot a vízben, mi a teendőm utána?

Használat után:

  • Engedd ki belőle a levegőt
  • Öblítsd le tiszta vízzel
  • Hagyd megszáradni
  • Csavarj be egy új patront
  • Hajtogasd össze
  • Tedd vissza a táskájába

Mit kell tudnom az eredeti Restube patronról?

Minden Restube CO2-patron szigorú minőség-ellenőrzésen esett át, alkalmas arra, hogy a tengerben használd, nem rozsdásodik és felhajtóereje a Restube használatához lett kialakítva. Kereskedelmi forgalomban kapható hasonló, más patront ne használj, csak a Restube által gyártott patront, mert csak ezzel garantált, hogy vészhelyzetben a Restube valóban felfújódik!

 

Milyen gáz van a patronban?

Szén-dioxid gáz (CO2). Ne keverd össze a habszifon patronjával! (Az N2O gázt, tehát dinitrogén-oxidot tartalmaz.)

 

Használhatok más patront is, pl. biciklipumpa-patront?

Nem. Csak a Restube cserepatronjai vannak bevizsgálva: 16 gr a súlyuk, kompatibilisek a kioldókarral és speciális bevonatuk van, így nem rozsdásodnak. Egy csomagban két darab kapható.

 

Hol gyártják a Restube-ot?

A Restube kiváló német minőséget képvisel. Németországban, Karlsruhe mellett, Berghausenben fejlesztették, a legkiválóbb alapanyagokból teljes egészében ott is szerelik össze, míg a hozzávaló a cserepatront Ausztriában gyártják.

 

Jó, jó, és milyen magyarországi tapasztalatok vannak?

Nagyon örültünk, hogy a Magyarországi Gyermekmentők Alapítványa 2017 augusztusában a Balatonon gyerekekkel tesztelte a Restube-ot. Nézd meg az erről szóló videót, mit mondanak ők!

 

A Restube-ot karácsonyi ajándéknak szánom. Tudnom kell a megajándékozott személy méretét?

Jó döntés, szuper ötlet az ajándék! A Restube egységes méretű, minden testalkatra alkalmas, elég csak az övet a megfelelő méretre beállítani, hogy feszes legyen. Ha azonban a megajándékozandó személy derékbősége nagyobb mint 120 cm, akkor ajándékozz mellé egy kiegészítő övhosszabbítót is:-)  És a patronról se feledkezz meg!

 

Néhány tipp, kinek melyik változatot ajándékozd:

Balaton-átúszáson résztvevők – Restube Classic

Fürdőzőknek, nyaraláshoz – Restube Basic (vagy a síppal ellátott Classic változat)

Úszóknak – Restube Classic

Vízibiciklizők – Restube Classic

Vitorlásoknak – Restube Basic (amikor a vitorlásról csobbannak a vízbe, fürdeni)

Állva evezés (SUP) – Restube Classic vagy Sports

10 év feletti, úszni tudó kiskamaszoknak – Restube Basic

Horgászoknak – Restube Classic + övhosszabbító

Szörfös, windszörfös, kite-os – Restube Sports (merevítőszárral és kulcstartóval)

Triatlon-versenyzőknek – Restube Classic

 

Máris tudod, kit lepsz meg Karácsonykor egy Restube-bal? Ne habozz, irány a shop!

Restube. Nagyobb biztonság a vízben.