A Magyar Gyermekmentő Alapítvány tesztelte a Restube-ot

Van olyan eszköz, ami biztonságot nyújt a vízben?

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány tesztelte a Restube-ot.

restube_gyma

“Ezen a nyáron kiemelkedően sok olyan tragédiával végződő vízi balesethez kaptunk riasztást, amelyek döntő többsége kellő körültekintéssel elkerülhető lett volna. Ahogyan sok életmentő szervezet, úgy mi is felhívtuk a figyelmet a fürdőzés, a vízi sportok szabályaira, a tragédiák száma azonban ennek ellenére emelkedett.

Kutatni kezdtünk olyan Magyarországon is kapható eszköz után, amely a vízben történt vészhelyzetekben segítséget nyújthat. Rá is találtunk egy ilyenre, megvettük és teszteltük.

A Balatonon tartott vizsgálathoz kamaszokat hívtunk segítségül. Arra voltunk kíváncsiak, milyen véleményt formálnak azok, akiknek ezt az eszközt szánják, egyáltalán használnák-e és ha igen, milyen tapasztalatokat szereztek a használat során?

A Restube felfújódó biztonsági eszköz – ahogy a videón is látható – nálunk kiállta a próbát!

Egyetlen hátránya, hogy nagyon drága, közel húszezer forintba kerül. Ha azonban azt nézzük, hogy a 10 év felettieknél tényleg biztonságot ad – akár vízibicikliznek, úsznak, lubickolnak, eveznek, szörföznek, vagy vitorláznak – akkor megérheti a befektetés. (Az eszköz egyébként patroncsere után újból használható.)

Akinek tetszik, kezdhet gyűjteni, hogy jövő nyárra meglegyen a Restube. Egyébként nekünk egy nap alatt sikerült megvenni és kézhez kapni az eszközt, amely akár már erre a hétvégére is megvehető.

A vízimentőkkel egyetértésben a Restube használatát úszni tudóknak javasoljuk, úszástudás hiányában továbbra is a mentőmellény a legbiztonságosabb. Ennek az az oka, hogy pánikhelyzetben nem tudják a Restube-ot a kioldózsinórral aktiválni.”

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány által készített videó a tesztelésről:

A cikk forrása